Bobine vervangen

Bereken de kosten van uw auto

Bekijk de verwachte kosten voor het vervangen van de bobine van je auto

 
 • Stap 1

  Bekijk de
  verwachte kosten
 • Stap 2

  Gratis 3 offertes
  aanvragen
 • Stap 3

  Snel offertes ontvangen,
  vergelijken en beste deal kiezen

Bobine vervangen? Bekijk de verwachte kosten, vraag gratis 3 offertes aan en vind de beste deal voor het vervangen van je bobine. Vul de velden in het blauwe blok in dan toont Carsom.nl je de verwachte werkzaamheden en kosten.

Voorbeeld kosteninschatting - bobineset van je auto vervangen

Wat doet een bobine precies?

Een bobine is een spoel die met een korte stroomstoot een bougie kan laten vonken. De bougie brengt in een benzinemotor het brandstof-lucht-mengsel tot ontbranding. Een bobineblok is een combinatie van bobines met één aansluiting. 

Waarom wordt een bobine vervangen?

Als de bobine niet goed werkt, werkt de bougie ook niet. Dan loopt de motor niet of niet op alle cilinders. Dat belast de motor zelfs zo, dat ernstige motorschade kan ontstaan.

Waneer wordt de bobine vervangen?

De bobine of het bobineblok is aan slijtage onderhevig en kan in de tijd vervangen moeten worden. Er is echter geen vastgestelde termijn voor de bobine vervanging. Een kapotte bobine herken je bijvoorbeeld aan vermogenverlies of schudden van de auto. 

Wat moet er vervangen worden?

 • De bobine of het bobineblok (met meerdere bobines).
 • Veel oudere auto's hebben één bobine terwijl veel moderne auto's meerdere bobines hebben. 

Benieuwd naar de verwachte werkzaamheden en kosten?

Vul de velden bovenaan deze pagina in en bekijk de verwachte kosten


 
Is deze informatie beschikbaar voor alle merken?

Voor de volgende merken is informatie beschikbaar over het vervangen van een bobine en de verwachte kosten: Alfa Romeo, Audi, BMW, Chevrolet, Chrysler, Citroen, Dacia, Daewoo, Daihatsu, Dodge, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar, Jeep, Kia, Lancia, Land-Rover, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Saab, Seat, Skoda, Smart, SsangYong, Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen, Volvo.


 
In welke regio's kan je een offerte aanvragen?
De bobine van jouw auto laten vervangen? Op Carsom.nl vind je een ruim aantal garages in uiteenlopende regio's:
 
Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Tilburg, Groningen, Almere, Breda, Nijmegen, Enschede, Apeldoorn, Haarlem, Amersfoort, Zaanstad, Arnhem, Hoofddorp, 's Hertoghenbosch, Den Bosch, Zoetermeer, Maastricht, Leiden, Dordrecht, Ede, Leeuwarden, Emmen, Alphen aan den Rijn, Westland, Venlo, Delft, Deventer, Alkmaar, Sittard-Geleen, Helmond, Heerlen, Hilversum, Amstelveen, Oss, Sneek, Hengelo, Purmerend, Roosendaal, Schiedam, Lelystad, Leidschendam-Voorburg, Spijkenisse, Almelo, Hoorn, Vlaardingen, Gouda, Velsen, Assen, Bergen op Zoom, Capelle aan den IJssel, Stichtse Vecht, Veenendaal, Katwijk, Zeist, Nieuwegein, Hardenberg, Lansingerland, Roermond, Den Helder, Doetinchem, Smallingerland, Terneuzen, Hoogeveen, Barneveld, Oosterhout, Heerhugowaard, De Friese Meren, Kampen, Pijnacker-Nootdorp, Woerden, Heerenveen, Weert, Houten, Goeree-Overflakkee, Utrechtse Heuvelrug, Rijswijk, Middelburg. 

Staat jouw regio er niet tussen? Vul dan bovenaan de pagina je kenteken en kilometerstand  in. Er is altijd een garage in de buurt. 
Bereken de kosten van uw auto

Bekijk de verwachte kosten voor het vervangen van de bobine van je auto

 
 • Stap 1

  Bekijk de
  verwachte kosten
 • Stap 2

  Gratis 3 offertes
  aanvragen
 • Stap 3

  Snel offertes ontvangen,
  vergelijken en beste deal kiezen