Distributieriem vervangen

Bereken de kosten van uw auto

Bekijk de verwachte kosten voor het vervangen van de distributieriem van jouw auto

 
 • Stap 1

  Bekijk de
  verwachte kosten
 • Stap 2

  Gratis 3 offertes
  aanvragen
 • Stap 3

  Snel offertes ontvangen,
  vergelijken en beste deal kiezen

Moet de distributieriem van je auto vervangen worden? Bekijk de verwachte kosten, vraag gratis 3 offertes aan bij BOVAG garages in je buurt en vind de beste deal. Vul hierboven je kenteken en kilometerstand in en start.

 
Voorbeeld kosteninschatting - distributieriem vervangen van je auto
 

Wat is een distributieriem precies?

 • De distributieriem zit in het hart van de motor en zorgt voor de aandrijving. De distributieriem is een getande riem die zorgt dat de ‘krukas’ de ‘nokkenas’ aandrijft.
 • De distributieriem van een auto slijt en gaat na een vastgesteld aantal kilometers/draaiuren snel in kwaliteit achteruit en kan dan ongemerkt breken of scheuren.

Waarom moet een distributieriem vervangen worden?

 • Vaak wordt de distributieriem per set (distributieriem, spanrollen en omkeerrollen) vervangen omdat dit kostenefficiënter is. 
 • Veelal wordt tegelijkertijd ook de waterpomp (koelvloeistofpomp) en de koelvloeistof vervangen om dubbele reparatiekosten te voorkomen

Benieuwd naar de verwachte werkzaamheden en kosten?

Vul de velden bovenaan deze pagina in en bekijk de verwachte kosten

Eenvoudig offertes vergelijken

Als je gratis 3 offertes hebt aangevraagd ontvang je deze in je persoonlijke Carsom.nl account. De offertes worden naast elkaar gezet zodat je ze eenvoudig op 14 punten kunt vergelijken. 

 
 

 

Is deze informatie beschikbaar voor alle merken?

Voor de volgende merken is informatie beschikbaar over het vervangen van een distributieriem en de verwachte kosten: Alfa Romeo, Audi, BMW, Chevrolet, Chrysler, Citroen, Dacia, Daewoo, Daihatsu, Dodge, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar, Jeep, Kia, Lancia, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Saab, Seat, Skoda, Smart, SsangYong, Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen, Volvo.