Lambdasonde vervangen

Bereken de kosten van uw auto

Bekijk de verwachte kosten voor het vervangen van de lambdasonde voor jouw auto

 
 • Stap 1

  Bekijk de
  verwachte kosten
 • Stap 2

  Gratis 3 offertes
  aanvragen
 • Stap 3

  Snel offertes ontvangen,
  vergelijken en beste deal kiezen

Lambdasonde vervangen? Bekijk de verwachte kosten, vraag gratis 3 offertes aan en vind de beste deal voor het vervangen van je lambdasondeVul de velden in het blauwe blok in dan toont Carsom.nl je de verwachte werkzaamheden en kosten.

 
Voorbeeld kosteninschatting - lambdasonde van je auto vervangen

Wat doet een lambdasonde precies?

Een lambdasonde (lambda sensor) meet de hoeveelheid zuurstof in het uitlaatgas. Die waarde wordt doorgegeven aan het ‘motormanagement’. Het motormanagement bepaalt vervolgens hoeveel brandstof er naar de motor moet.

Waarom wordt de lambdasonde vervangen?

Bij een defecte lambda sonde geeft de sensor geen of onjuiste informatie door aan de motor. Als gevolg daarvan gaat de auto veel meer brandstof verbruiken. Ook is het mogelijk dat de motor (afhankelijk van het type) er helemaal mee ophoudt of in de zogeheten noodloopstand overgaat.

Wanneer wordt de lambdasonde vervangen?

De levensduur van de lambdasonde is afhankelijk van verschillende factoren. Als je veel korte stukken rijdt zal de lambasonde minder lang meegaan dan als je veel snelwegkilometers maakt. De garage kan met de juiste diagnoseapparatuur vaststellen of de lambdasonde vervangen moet worden.

Wat wordt er vervangen?

 • De lambdasonde. In sommige moderne auto's zitten twee lambasondes. 
 • Het vervangen is over het algemeen een kleine ingreep. 
 

 

Is deze informatie beschikbaar voor alle merken?

Voor de volgende merken is informatie beschikbaar over het vervangen van een lambdasonde en de verwachte kosten: Alfa Romeo, Audi, BMW, Chevrolet, Chrysler, Citroën, Dacia, Daewoo, Daihatsu, Dodge, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar, Jeep, Kia, Lancia, Land-Rover, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Saab, Seat, Skoda, Smart, SsangYong, Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen, Volvo.